Húsos piros burgonya karikák

husos-burgonya-karikak

A húsos piros burgonya karikák tökéletes ötlet lehet egy gyors ebédre vagy vacsorára, hiszen az összeállítása nem vesz sok időt igénybe. A burgonya miatt laktató fogásnak számít, amit ezúttal hússal párosítunk, de akár anélkül is kipróbálhatjátok. Az összeállított ételt locsoljátok meg bőségesen tejföllel, vagy ha igazán halmozni szeretnétek az élvezeteket, akkor akár sajttal is megszórhatjátok a tetejét.

Hozzávalók:

A darált húst összekeverjük a vízben megáztatott, kinyomkodott zsemlével és a tojással. Evőkanálnyi olajon megfuttatjuk a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, őrölt paprikával megszórjuk és a húsos masszához keverjük. A meghámozott nyers burgonyából fél cm vastag szeleteket vágunk, és alufóliával bélelt, olajjal alaposan kikent tepsibe szorosan egymás mellé fektetjük. Mindegyikre darált húsos halmocskát teszünk, és tejföllel meglocsoljuk.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon pirosra sütjük.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek