Tudtad, hogy a cékla fogyasztása a C-vitamin tartalmának köszönhetően kiváló bőrproblémák kezelésére? Ezenfelül méregtelenítőként is funkcionál, hiszen az egyik legfontosabb szervünk, a máj tisztításában is részt vesz. Továbbá a cékla magas nitrát tartalma kiválóan javítja az állóképességet és csökkenti a vérnyomást, valamint egyes kutatások szerint még bizonyos rákfajták megelőzésében is szerepet játszik.
Hozzávalók:
- 6 db közepes méretű cékla
- 15 dkg juhtúró
- 150 ml tejföl
- 1 csipet morzsolt kakukkfű
Elkészítés:
A céklákat alaposan megmossuk és héjában megfőzzük. Hagyjuk kicsit kihűlni, hogy meg lehessen fogni. Meghámozzuk, félbevágjuk és karalábévájóval kiszedjük a belsejét. Kivajazott tűzálló tálba rakjuk, majd minden mélyedésbe kis darab juhtúrót teszünk. Egy-egy teáskanál tejfölt kanalazunk a tetejére, és kevéske kakukkfüvet szórunk rá. 180°C-ra előmelegített, hőlégkeveréses sütőbe toljuk fél órára. Amikor szépen pirulni kezd a teteje, elkészült.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!