Ez az étel az alapanyagaiból kifolyólag egy ünnepi étel, megállja a helyét nemsokára akár a húsvéti asztalon. A kacsa és a szilva párosítása különleges gasztronómiai élményt nyújt. A medvehagymával ízesített sárgaburgonya alapú krumplipüré pedig méltó köret lehet.
Reméljük meghoztuk a kedveteket a húsvéti főzőcskéhez!
Hozzávalók:
- 4 db kacsacomb
- 2 ek. olívaolaj
- friss kakukkfű levelek
- só
- 4 gerezd fokhagyma
- 30 dkg szilva (magozott)
- 1-2 db fahéj
- 1 dl fehérbor
- 1 kg sárgaburgonya
- só, szerecsendió őrölt
- 1 ek. vágott medvehagyma
- 10 dkg vaj
Elkészítés:
A kacsacombokat tisztítás után a tepsibe helyezzük, majd sózzuk, borsozzuk és megtűzdeljük fokhagyma gerezdekkel. A szilvákat mellérakosgatjuk, és felöntjük a borral. Fűszerezzük kakukkfűvel, fahéjjal. Olívaolajjal kicsit meglocsoljuk, és 180 fokos sütőben készre sütjük. A sárgaburgonyát sós vízben megfőzzük. Olvasztott vajon az apróra vágott medvehagymát megfuttatjuk, és a tört krumplihoz adjuk. Sóval, őrölt szerecsendióval ízesítjük, a főzőlével hígíthatjuk. A szilvaragut a kacsacombok mellé rakjuk és a burgonyával tálaljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!