A pöffeteg az egyik legegyszerűbb desszert, azonban annál nagyobb népszerűségnek örvend. Ezúttal a hagyományos kakaós íz mellett egy kis fahéjjal, citromhéjjal és egy kis gyömbérrel is megbolondítottuk ezt a kis süteményt. Bár nem kerülhet az asztalunkra 5 perc alatt, ám a munka jelentős részét nem mi kell elvégezzük, így semmi akadálya nem lehet az ínycsiklandó nasszolásnak. Ugye számotokra is toplistás ez a kis pöffeteg?
Hozzávalók:
- 150 g liszt
- 60 g kakaópor
- 60 g vaj
- 6 g sütőpor
- 2 db tojás
- 2 db citrom reszelt héja
- 1 kávéskanál friss reszelt gyömbér
- 1 teáskanál vaníliaaroma (elhagyható)
- ½ teáskanál őrölt fahéj
A golyók forgatásához:
- 4 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A sütőporos lisztet kakaóval, fahéjjal, gyömbérrel és citromhéjjal elvegyítjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a puha vajat és a vaníliaaromát. Eldolgozzuk, majd egy órán át a hűtőben pihentetjük. A tésztából kis golyókat formálunk, porcukorban meghempergetjük és sütőpapírra 5-6 cm távolságra tesszük. 180 fokon 8-12 percig sütjük. Nem kell kiszárítani, puha legyen a sütés végén. Zárható dobozban napokig eltartható ez az ínycsiklandó pöffeteg, bár erre ritkán kerül sor!
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!