A káposzta jelentős mennyiségben tartalmaz C-vitamint, így az őszi időszakban nagy segítségünkre lehet az immunerősítésben. Antioxiádáns-tartalmának köszönhetően képes lassítani a bőr öregedésének folyamatát, míg az aminosavak gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. Az diétánk során is segítségünkre lehet a káposzta, hiszen alacsony a kalóriatartalma, valamint a benne található tejsav hozzájárul a fájó izmok regenerálódásához. Ezúttal egy káposzta ágyon sült bazsalikomos töltött csiperkével készültünk, ami igazi ünnepi hangulatot teremt egy pillanat alatt.
Hozzávalók:
A káposztaágyhoz:
A gombához:
- 20 db csiperke gomba
- 25 dkg friss mozzarella
- ízlés szerint szójaszósz
- 1 ág friss bazsalikom
A gombák tetejére:
- 3 db közepes paradicsom
- 2 db nagy hagyma
- ízlés szerint parmezán sajt
Elkészítés:
A káposztát leszeljük, összekeverjük a fűszerekkel és öntöttvas edénybe tesszük. A tisztított gombafejeket (tönk nélkül) megtöltjük friss mozzarellával, kevés szójaszósszal meglocsoljuk és a káposzta tetejére rakjuk. A friss bazsalikomleveleket a gombák közé nyomkodjuk, és a hagymaszeletekkel betakarjuk. A paradicsomot vékony karikára vágjuk és rátesszük a hagymára. Jól megszórjuk parmezánnal. Hideg sütőbe tesszük, majd 180 fokra kapcsolva 1 órán át sütjük. Ekkor levesszük a fedőt és további fél óra alatt készre sütjük.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!