Káposzta ágyon sült bazsalikomos töltött csiperke

A káposzta jelentős mennyiségben tartalmaz C-vitamint, így az őszi időszakban nagy segítségünkre lehet az immunerősítésben. Antioxiádáns-tartalmának köszönhetően képes lassítani a bőr öregedésének folyamatát, míg az aminosavak gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. Az diétánk során is segítségünkre lehet a káposzta, hiszen alacsony a kalóriatartalma, valamint a benne található tejsav hozzájárul a fájó izmok regenerálódásához. Ezúttal egy káposzta ágyon sült bazsalikomos töltött csiperkével készültünk, ami igazi ünnepi hangulatot teremt egy pillanat alatt.

Hozzávalók:

A káposztaágyhoz:

  • 1 kis fej káposzta
  • 1 ek. őrölt, csípős pirospaprika
  • ízlés szerint  és bors

A gombához:


  • 20 db csiperke gomba
  • 25 dkg friss mozzarella
  • ízlés szerint szójaszósz
  • 1 ág friss bazsalikom

A gombák tetejére:


Elkészítés:

A káposztát leszeljük, összekeverjük a fűszerekkel és öntöttvas edénybe tesszük. A tisztított gombafejeket (tönk nélkül) megtöltjük friss mozzarellával, kevés szójaszósszal meglocsoljuk és a káposzta tetejére rakjuk. A friss bazsalikomleveleket a gombák közé nyomkodjuk, és a hagymaszeletekkel betakarjuk. A paradicsomot vékony karikára vágjuk és rátesszük a hagymára. Jól megszórjuk parmezánnal. Hideg sütőbe tesszük, majd 180 fokra kapcsolva 1 órán át sütjük. Ekkor levesszük a fedőt és további fél óra alatt készre sütjük.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek