A káposztának számos fajtáját ismerjük, ilyen például a fejes káposzta vagy éppen a lilakáposzta. Azonban dús vitaminmennyiségük mindegyikben közös. Télen kiváló immunerősítő hatással bír, magas C-, B2- vagy éppen K-vitamin tartalmának köszönhetően. Megszámlálhatatlan módon el lehet készíteni, viszont egy biztos, kiváló kiegészítője egy vasárnapi ebédnek.
Ha szeretnél valami újdonságot kipróbálni, bátran ajánljuk az alábbi receptet!
Hozzávalók:
- 10 szelet karaj
- 1 szál csemege vagy csípős kolbász
- 1 kg savanyú aprókáposzta
- 10 db savanyított káposztalevél
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- ízlés szerint só
- kötözőspárga
Elkészítése
A karajszeleteket vékonyra szeljük, sózzuk, borsozzuk, a kolbászt felkarikázzuk. A savanyú aprókáposztát enyhén sós vízben feltesszük főni. A káposztalevélbe beleteszünk egy szelet karajt és 5-6 kolbászkarikát. Beborítjuk a levélszélekkel, spárgával átkötjük és belehelyezzük a fövő aprókáposztába. Ha szükséges, adunk hozzá vizet. A maradék kolbászkarikákat is beledobjuk és legalább egy órán át főzzük. Ha minden puhára főtt, a spárgát eltávolítjuk. Tálalásnál a tányérra egy adag aprókáposztát teszünk, rá a töltött húst és néhány kolbászkarikát. Tejföllel díszítjük.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!