A rizses hús olyannyira a mindennapjaink része, hogy talán nem is lenne szükség arra, hogy receptet osszunk meg róla. Ha azonban már unjátok a hagyományos elkészítési módot, akkor érdemes egy próbát tenni ezzel a felturbózott változattal. Mai a receptünk más, mint a klasszikus rizses hús, hiszen a curry és a káposzta egészen új ízvilágot hoz ételeink palettájára.
Hozzávalók:
- 500 g darált hús
- 250 g hosszú szemű rizs
- 500 g friss fejeskáposzta
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 ek. paradicsompüré
- 2 ek. vaj vagy zsír
- 1 tk. curry
- ízlés szerint só és fehér bors
- ½ csokor petrezselyemzöld
- tálaláshoz tejföl
Elkészítés:
A hagymát nagyobb kockákra, a káposztát vékony csíkokra vágjuk. A darált húst a zsiradékon hirtelen lepirítjuk, ha levet enged lefedjük, és lassú tűzön pároljuk, amíg zsírjára sül. Kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékon előbb a hagymát, majd hozzátéve a káposztát is megpirítjuk. Amikor szép színt kaptak, visszatesszük a pirított darált húst, kb. 1 dl vízzel felöntjük és beletesszük a paradicsompürét. Sóval, fehér borssal, curryvel fűszerezzük és fedő alatt 10-15 perc alatt összepároljuk. Közben a rizst dupla mennyiségű sós vízben megfőzzük. Ha a húsos ragu megpuhult és elfőtte a levét, akkor hozzákeverjük a rizst és néhány perc alatt összesütjük. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk és tejföllel leöntve tálaljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!