Kapros nyári lencseleves

Kapros nyári lencseleves

Ez a gazdag lencseleves akár egytálételként is megállja a helyét. A húsban, friss zöldségekben bővelkedő leves minden vitamint és tápanyagot tartalmaz, amire a szervezetnek szüksége lehet. Kiadós ebédként vagy vacsoraként is fogyasztható, friss kenyérrel, tejföllel és erőspaprikával igazi lakomává alakítható. Ha a lencseleves után egy könnyed desszertre vágysz, kóstold meg ezt a sárgadinnyés krémes hűsítőt!

Hozzávalók a leveshez:

A csipetkéhez:

  • 150 g liszt
  • 1 kk. paradicsompor (elhagyható)
  • 1,5 dl víz

Elkészítés:

Először pörkölt alapot készítünk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, a lapockát apró darabokra vágjuk és fehéredésig pirítjuk a hagymával együtt. Őrölt köménnyel, sóval, pirospaprikával fűszerezzük, majd vízzel felöntjük.

A lencsét megmossuk és hozzáadjuk az alaphoz. A sárgarépát, gyökeret, gombát, parázsburgonyát felszeleteljük és a leveshez adjuk.

Ezt követően elkészítjük a csipetkét a leveshez. A liszthez keverjük a paradicsomport, a sót és a vizet, így szép színes lesz a tészta. A csipetkét a levesbe csipkedjük, végül a levest tejföllel behabarjuk.

Friss kaporral megszórjuk és forrón tálaljuk. Kínálhatunk hozzá extra tejfölt, csípőspaprikát.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek