Kapros töltött kígyóuborka

Töltött kígyóuborka

Az a friss, nyarat idéző fogás az év bármely szakában elkészíthető, hiszen alapanyagai mindig megtalálhatók az üzletek polcain. Krémes, lágy, laktató és tele van vitaminnal! Ha le akarod nyűgözni a vendégeidet, vagy egy gyors és ízletes vacsorára vágysz, ez a Neked való recept! Akár köret nélkül is fogyaszthatod, de salátával, friss zöldségekkel még inkább a nyarat idézi ez az ízvilág. Reszelt sajttal megszórva még finomabb!

Hozzávalók:

Besamel mártás:

Elkészítés:

Az uborkákat meghámozzuk és hosszában félbe vágjuk. Mindkét felét nagyjából 6-8 centis darabokra vágjuk. A közepét mindegyik darabnak almacsumázóval vagy kiskanállal kivájjuk. Az uborkákat félre tesszük, míg elkészítjük a tölteléket.

Kevés vajon apróra vágott hagymát pirítunk, mehet bele a darált hús, az apró kockára vágott gomba és a zúzott fokhagyma. Sózzuk, borsozzuk és kb. 10 perc pirítás után készen is vagyunk. A tölteléket óvatosan beletöltjük az uborkák közepébe.

Besamel mártást készítünk, amelyhez a vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet és lassú tűzön pirítjuk. Amikor habzik, hozzáadjuk a felforrósított tejet, gyorsan elkeverjük, pár percig forraljuk. Amikor elkészült, sóval, borssal és vágott kaporral fűszerezzük.

Az uborkákat tűzálló tálba rakjuk, megsózzuk, ráöntjük a mártást és 170 °C-on kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Fogyaszthatjuk magában, friss zöldségekkel, vagy rizzsel.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek