Az egészség és az erős immunrendszer fő támogatója, a gyömbér. Tartalmaz A-,C-,E- és B-komplex vitaminokat. Megelőzhető rendszeres fogyasztásával az influenza, de akár az ízületi fájdalmakra is jó hatással van. Akik jobban kedvelik a természetes orvosságok alkalmazását, náluk biztosan található otthon gyömbér.
Húsvét közeledtével, már lehet gondolkodni a recepteken, hogy mi kerül majd az ünnepi asztalra. Ha feldobnád egy új ízzel, ezt a receptet addig próbáld ki, és majd lepd meg vele a családot, barátokat! Bátran merjük ajánlani!
Hozzávalók:
- 1 kg füstölt sonka
- 10 dkg cukor
- 1 csokor újhagyma
- 3 cm gyömbér
- 2 db babérlevél
Elkészítés:
Egy lábasban megkaramellizáljuk a cukrot, majd felöntjük kb. 3 dl vízzel. Megvárjuk, míg újra elolvad a karamell benne. A karamellás alaplébe beletesszük a sonkaszeleteket, a babérlevelet, a reszelt gyömbért és az újhagymát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és gyöngyözve főzzük 2,5 órát, majd hagyjuk kihűlni a főzővizében. Miután kihűlt, fogyasztható is.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!