Karamellben főtt gyömbéres, újhagymás sonka

Az egészség és az erős immunrendszer fő támogatója, a gyömbér. Tartalmaz A-,C-,E- és B-komplex vitaminokat. Megelőzhető rendszeres fogyasztásával az influenza, de akár az ízületi fájdalmakra is jó hatással van. Akik jobban kedvelik a természetes orvosságok alkalmazását, náluk biztosan található otthon gyömbér.

Húsvét közeledtével, már lehet gondolkodni a recepteken, hogy mi kerül majd az ünnepi asztalra. Ha feldobnád egy új ízzel, ezt a receptet addig próbáld ki, és majd lepd meg vele a családot, barátokat! Bátran merjük ajánlani!

Hozzávalók:

Elkészítés:

Egy lábasban megkaramellizáljuk a cukrot, majd felöntjük kb. 3 dl vízzel. Megvárjuk, míg újra elolvad a karamell benne. A karamellás alaplébe beletesszük a sonkaszeleteket, a babérlevelet, a reszelt gyömbért és az újhagymát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és gyöngyözve főzzük 2,5 órát, majd hagyjuk kihűlni a főzővizében. Miután kihűlt, fogyasztható is.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek