Karfiol pizza

Eddig is sokféle oldalát mutatta a konyhánkban ez a zöldség, de most talán a legérdekesebbet olvashatjuk. A karfiol lesz a pizzatészta. Talán már a megosztó zöldségek közé tartozik a karfiol, pedig fogyasztása igazán egészséges. C- vitaminban, K- vitaminban is gazdag. Emellett ásványi anyag tartalma is fontos a szervezetünknek. Antioxidáns tartalma segíti a méregtelenítést, és a rosttartalma az anyagcserét.

Ha valami újítást vinnél egy pizza elkészítésébe, ezt a receptet bátran tudjuk ajánlani!

Hozzávalók:

  • 2 nagy fej karfiol
  • 2 egész tojás
  • ízlés szerint , bors
  • ízlés szerint oregánó, bazsalikom és szárított petrezselyem
  • 60 g reszelt sajt (tetszőlegesen: gouda, trappista, ementáli sajt)
  • feltét ízlés szerint, mint egy hagyományos pizzánál

Elkészítés:

A karfiolfejeket apró rózsáira szedjük, aprítógépbe tesszük és rizsszerű darabokra aprítjuk.

A kapott darát edénybe öntjük és nagyon kevés zsiradékon, alacsony lángon megpirítjuk.

A megpirult karfioldarát konyharuhára szedjük, és kicsavarjuk belőle a maradék nedvességet. Egy tálban a tojással, reszelt sajttal összedolgozzuk, sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal és szárított petrezselyemmel fűszerezzük. A kapott masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és egyforma vastagságúra elterítjük. 220 fokon, hőlégkeveréses sütőben 15-20 percig sütjük. Rátesszük a tetszőleges feltéteket, mint a hagyományos pizzatésztánál, és 10 percre még visszatoljuk a sütőbe.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek