Eddig is sokféle oldalát mutatta a konyhánkban ez a zöldség, de most talán a legérdekesebbet olvashatjuk. A karfiol lesz a pizzatészta. Talán már a megosztó zöldségek közé tartozik a karfiol, pedig fogyasztása igazán egészséges. C- vitaminban, K- vitaminban is gazdag. Emellett ásványi anyag tartalma is fontos a szervezetünknek. Antioxidáns tartalma segíti a méregtelenítést, és a rosttartalma az anyagcserét.
Ha valami újítást vinnél egy pizza elkészítésébe, ezt a receptet bátran tudjuk ajánlani!
Hozzávalók:
- 2 nagy fej karfiol
- 2 egész tojás
- ízlés szerint só, bors
- ízlés szerint oregánó, bazsalikom és szárított petrezselyem
- 60 g reszelt sajt (tetszőlegesen: gouda, trappista, ementáli sajt)
- feltét ízlés szerint, mint egy hagyományos pizzánál
Elkészítés:
A karfiolfejeket apró rózsáira szedjük, aprítógépbe tesszük és rizsszerű darabokra aprítjuk.
A kapott darát edénybe öntjük és nagyon kevés zsiradékon, alacsony lángon megpirítjuk.
A megpirult karfioldarát konyharuhára szedjük, és kicsavarjuk belőle a maradék nedvességet. Egy tálban a tojással, reszelt sajttal összedolgozzuk, sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal és szárított petrezselyemmel fűszerezzük. A kapott masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és egyforma vastagságúra elterítjük. 220 fokon, hőlégkeveréses sütőben 15-20 percig sütjük. Rátesszük a tetszőleges feltéteket, mint a hagyományos pizzatésztánál, és 10 percre még visszatoljuk a sütőbe.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!