Karfiolpüré

A legtöbb háztartásban a burgonyapüré az egyik legalapvetőbb köretfajta. Ha azonban egészségesebb megoldást keresünk, vagy egyszerűen jól esik néha a változatosság, akkor adjunk egy esélyt ennek az isteni karfiolpürének. A karfiol valódi szuperzöldségnek számít, hiszen többek között a napi ajánlott C-vitamin mennyiség egyharmadát is tartalmazza. Emellett B-vitamin tartalmának köszönhetően az agy fejlődésében is kiemelt szerepet játszik. Ha ez pedig még mind nem lenne elég, a karfiol a szervezet méregtelenítésében is nagy segítségünkre lehet.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben puhára főzzük. A megfőtt karfiolt krémesre turmixoljuk, hozzáadjuk a puha vajat és a tejszínt, majd sózzuk, borsozzuk. Bármilyen hús mellé tökéletes köret, diétás helyettesítője a krumplipürének. Hús helyett tükörtojással is laktató és finom.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek