Kávés fahéjas keksz

Szeptember 29-e a Kávé Világnapja, így mi is egy kávés recepttel tisztelgünk az ünnep előtt. A kávé mértékkel történő fogyasztás mellett hozzájárulhat egészségünk megőrzéséhez. Egyes kutatások szerint például csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását, valamint a májgyulladás megjelenésének a valószínűségét is. Ha nem is kerül rendszeresen a reggelitek mellé kávé, ezt a kekszet akkor is érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:

Forgatáshoz:

Elkészítés:

A vajat a cukorral, fahéjjal és a tojással robotgéppel kikeverjük, majd felváltva hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet és a főzött feketekávét. Diónyi golyókat készítünk, majd nádcukorba és fahéjjal elkevert porcukorba forgatjuk őket. Tepsibe sorakoztatjuk kisebb távolságra egymástól. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük. Dobozba zárva sokáig eláll, ha lesz rá elég ideje.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek