Szeptember 29-e a Kávé Világnapja, így mi is egy kávés recepttel tisztelgünk az ünnep előtt. A kávé mértékkel történő fogyasztás mellett hozzájárulhat egészségünk megőrzéséhez. Egyes kutatások szerint például csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását, valamint a májgyulladás megjelenésének a valószínűségét is. Ha nem is kerül rendszeresen a reggelitek mellé kávé, ezt a kekszet akkor is érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 6 g sütőpor
- 8 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 1 db tojás
- 1 mk. őrölt fahéj
- 0,7 dl kb. főzött feketekávé
Forgatáshoz:
- 4 ek. nádcukor
- 4 ek. porcukor
- 1 nagy tk. őrölt fahéj
Elkészítés:
A vajat a cukorral, fahéjjal és a tojással robotgéppel kikeverjük, majd felváltva hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet és a főzött feketekávét. Diónyi golyókat készítünk, majd nádcukorba és fahéjjal elkevert porcukorba forgatjuk őket. Tepsibe sorakoztatjuk kisebb távolságra egymástól. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük. Dobozba zárva sokáig eláll, ha lesz rá elég ideje.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!