Ez a könnyed, frissítő desszert egyszerűen elkészíthető, mégis mennyeien finom. A lágy krém, a ropogós keksz és a friss gyümölcs teszik olyan ellenállhatatlanná! Ha egy gyors desszertre van szükséged, dobd össze vacsora előtt, hűtőzd be és vacsora után máris fogyasztható. Ideális esetben azonban legalább fél napig állnia kell a hűtőszekrényben, hogy az ízei tökéletesen összeérjenek. Ráadásul ízlés szerint egyéb szezonális gyümölcsökkel is kiegészíthető, variálható ez az egyszerű desszert.
Hozzávalók:
- 250 g tejszín
- 1 cs. vanillincukor
- 100 g porcukor
- 250 g Mascarpone
- 250 g krémtúró
- 1 kg szőlő
- 2 csomag csokidarabos keksz
Elkészítés:
Előkészülünk a desszert összeállításához. A kekszet ledaráljuk, a szőlőt megmossuk és a szemeket kettévágjuk.
Elkészítjük a krémes “tölteléket”. A tejszínt felverjük. Érdemes hűtőhideg tejszínnel dolgoznunk és egy csipet sót adnunk a félig felvert habhoz. Ezáltal keményebb, tartósabb habot kapunk. A felvert tejszínhabhoz hozzáadjuk a porcukrot, a vanillincukrot, a Mascarponét és a krémtúrót. Jól összekeverjük az alapanyagokat.
Összeállítjuk a desszertet. Az üvegtál aljára egy sor szőlőt teszünk, rá a krémet és a darált kekszet. Erre jöhet a következő réteg szőlő, majd ismét krém és keksz következik. A rétegezést addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
A desszertet hűtőszekrénybe tesszük, és pár órán belül már fogyaszthatjuk is. Akkor garantált a hűsítő hatás, ha legalább fél napot áll a hűtőszekrényben a desszert, de szükség szerint akár már korábban is fogyaszthatjuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!