Kelkáposzta-batyu

Kelkáposzta batyu

Ha szereted a töltött káposztát és kipróbálnál egy kis változtatást, ez a Neked való recept! A kelkáposzta zsenge, tavaszias íze egy könnyedebb ételt eredményez a hagyományos töltött káposztánál. A sajtos-nyúlós töltelék extra élményt nyújt, ha frissen-forrón tálalod a kelkáposzta-batyukat! A rizs nélküli töltelék jobban hasonlít a fasírtra, mint a töltött káposzta töltelékére, ezért – bár magában is nagyon finom a kelkáposzta-batyu – körettel ajánljuk a fogyasztását.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Oliva olajon a felaprított vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát megfuttatjuk, majd a felkockázott paprikával kicsit megpirítjuk és hozzáadjuk a darált húst. Fűszerezzük és amint engedett egy pici levet, hozzáadjuk a tejszínt. Miután összeforrt, mehet bele a reszelt sajt. Ennek elég kb. 1-2 perc, hogy elolvadjon.

Egy fazékban vizet teszünk fel forrni. A kelkáposztalevelek külső, vastagabb erezetét késsel levágjuk, majd a felforrt vízbe rakjuk a leveleket. 10-15 perc alatt félpuhára főzzük. A leveleket rácsra helyezve lecsepegtetjük.

A kelkáposzta leveleit egyenként megtöltjük a húsos raguval. A megtöltött leveleket baconnel összekötjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.

Köret nélkül is finom, de burgonyapürével még inkább fel lehet dobni ezt a különleges ételt.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek