Királyi fokhagymakrémleves

Királyi fokhagymakrémleves

A fokhagymakrémleves érdekesen pikáns, krémes leves. Friss petrezselyemzölddel díszítve a kontrasztok igazán mutatósak. A zsenge tavaszi fokhagymából a legfinomabb, de őszi-téli időszakban is nagyon finomra elkészíthető, ráadásul fertőtlenítő hatással is bír. A fokhagymakrémleveshez tetszőlege levesbetétet használhatunk, de akár magában is tálalható, fogyasztható. Ha kedveled a pikáns krémleveseket, kóstold meg fehérrépa krémleves receptünket is! Más ízvilág, mégis hasonlóan pikáns, érdekes zamatok jellemzik azt a fehér krémlevest is.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A hámozott burgonyát felkockázzuk és az apróra vágott hagymával, fokhagymával a vaj-olaj keveréken megdinszteljük. Figyeljük az edényt, időnként mozgassuk át a zöldségeket, mert a fokhagyma és a hagyma könnyen megég, megkeseredik! A zöldségeket sózzuk, borsozzuk. Miután kicsit lepirultak, felöntjük vízzel és minden zöldséget puhára főzünk.

Botmixerrel simára dolgozzuk a zöldségeket a főzőlével és a leveshez hozzáadjuk a tejszínt. Miután újra felforrt a fokhagymakrémleves, levesszük a tűzről és az apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük.

Levesgyönggyel vagy pirított kiflikockákkal forrón tálaljuk a fokhagymakrémlevest. Ha a kiflikockák mellett döntünk, az érdekesebb ízélményért fűszervajon is piríthatjuk a kockákat egy nagyobb serpenyőben vagy palacsintasütőben.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek