A panna cotta egy Észak-Olaszországból származó hideg desszert. Az olaszok gyakran fogyasztják nyári estéken fagylalt helyett, de az év bármely időszakában jól eső desszertről beszélhetünk. A panna cotta legfőbb jellemzője a vaníliás krém. Ebben a receptben kókusztejjel és növényi tejszínnel készítjük, hogy a vegetáriánus és vegán étrend követői is élvezhessék ezt a különleges édességet. Bármilyen gyümölccsel megbolondítható, mi az egyik kedvenc nyári idénygyümölcsünket, az édes nektarint választottuk a recepthez.
Hozzávalók:
- 400 ml kókusztej
- 200 ml növényi tejszín
- 1 evőkanál méz (vagy tetszőleges édesítő)
- 1 ek. vanília aroma
- 6 darab lapzselatin (vegán esetben 3-4 tk. agar-agar)
- 2-3 db nektarin
Elkészítés:
A kókusztejet és a növényi tejszínt felforraljuk. Beletesszük a lapzselatinokat és alaposan elkeverjük a tejszínben. Ízesítjük vaníliával és mézzel (vagy tetszőleges édesítővel).
Amikor kezd besűrűsödni, poharakba töltjük és legalább 4 órán át hűlni hagyjuk. A desszert szobahőmérsékleten is megdermed, de hűtőszekrényben lehűtve a legfinomabb!
A nektarint apróra vágjuk, és tálaláskor a gyümölcsdarabokkal díszítjük a hideg desszertet. Ízlés szerint cukorsziruppal, mézzel vagy egyéb folyékony édesítővel is “nyakon önthetjük” a finomságot, hogy csillogó hatást keltsünk.
Kedveled a gyors és egyszerű édességeket? Odáig vagy a pohárkrémek és habok kreatívan modern megjelenéséért? Kóstold meg dinnyés pohárdesszertünket és őszibarackos túrókrémünket is!
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!