Egy gyors leves otthon fellelhető alapanyagokból, ami megkönnyíti a mindennapi rohanást. A kolbászos leves gazdag ízei bárkit elvarázsolnak, ugyanakkor nagyon laktató is ez az egyszerű leves. A finom magyar kolbász, a jó minőségű burgonya és a többi zöldség táplálóvá, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdaggá teszik a levest. A hagyományos magyar ízek kedvelőinek ajánljuk. Ha éppen nincs otthon kolbász, felkockázott szalonnával, császárszalonnával is elkészíthető ez a leves. Aki a gazdagabb leveseket kedveli, az a zöldségek közé hozzáadhat petrezselyemgyökeret, zellert, karalábét is.
Hozzávalók:
- 2 db kolbászvég
- 2 db krumpli
- 1 db répa
- 1 fej vöröshagyma
- kevés olaj
- ízlés szerint pirospaprika
- 1 evőkanál liszt
- ízlés szerint só, őrölt kömény, őrölt fekete bors
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Kevés olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kolbászkarikákat és összepirítjuk a hagymával. A pirított kolbászhoz hozzákeverjük a lisztet és a pirospaprikát, majd felöntjük vízzel. Megsózzuk, hozzáadjuk a kockákra feldarabolt krumplit, répát, borssal, köménymaggal fűszerezzük. Kb. 15 percig főzzük, amíg a krumpli megpuhul. A kész levesbe belekeverjük az átnyomott fokhagymát, forrón tálaljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!