Körtés kókuszos kevert süti dióval

A körte igazán remek gyümölcs. Az emberiség legalább 3000 éve ismeri, de a köztudatban mégsem mélyült el annak jótékony hatása. Sok betegségre természetes gyógyír lehet, mivel vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag gyümölcs. Fogyasztásával megelőzhető például a reuma, ízület gyulladás vagy a vérszegénység, illetve rostos gyümölcs lévén könnyíti az emésztőrendszer működését is. Ezenkívül a körte rákmegelőzésre alkalmas összetevőt, a fahéjsavat is tartalmazza.

Hozzávalók:

A tetejére:

Elkészítés:

A vajat kikavarjuk a cukrokkal, hozzáadjuk a tojásokat, majd belekeverjük a sütőporos lisztet, a joghurtot, kókuszreszeléket, citromhéjat, sót. A körtét meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, meglocsoljuk citromlével, majd belekeverjük a tésztába. A tésztát 32*22 cm-es sütőpapiros tepsibe öntjük, egyenletesen elsimítjuk és megszórjuk durvára vágott, cukorral kevert dióval. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütjük, míg szép piros lesz a teteje. Közben ne nyissuk ki a sütő ajtaját. Ha megsült, kivesszük a sütőből, pár percig pihentetjük, majd a sütőpapír segítségével kiemeljük a tepsiből egy rácsra. Ha kihűlt, kockára vágva tálaljuk. Nagyon finom szaftos a benne lévő körtekockáktól.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek