Körtés-mandulás pite

Körtés-mandulás pite

A piték könnyen elkészíthető mutatós sütemények. Ez a körtés-mandulás pite a friss körte gyümölcsös ízét ötvözi az illatos lágy mandulakrémmel. Díszítést sem igényel, hiszen a körte maga a sütemény dísze! Kerek formában sütve olyan mutatós a körtés-mandulás pite, hogy akár születésnapra, névnapra is elkészíthető, de kockákra vágva egy hétköznapi ebéd után is felszolgálható desszertként.

Hozzávalók a tésztához:

A körtéhez:

A töltelékhez:

Elkészítés:

A lisztet és a porcukrot a margarinnal és a sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást és a vanillincukrot. Jól kidolgozzuk, fóliába csomagoljuk és 1 órát a hűtőben pihentetjük.

Közben a körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, magházát kiszedjük és lábasba rakjuk. Felöntjük vízzel, majd ízesítjük cukorral és citromlével. Ezután feltesszük főni. Kb. 20 perc múlva kiszedjük a körtéket a főzőléből és kihűtjük őket.

A mandulás töltelékhez a cukrot, tojást, margarint, mandulát, keményítőt és sütőport kikeverjük.

A pihentetett tésztát kivesszük a htőből, egyszer átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk és beleigazítjuk a sütőformába. Villával megszurkáljuk, a felesleget a peremnél körben levágjuk és mehet rá a töltelék. A körtéket vékonyan felszeleteljük és körkörösen a formába rakjuk a töltelék tetejére. Mehet a sütőbe 180 fokon 40-45 percre.

Miután kihűlt, szeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek