A nyári ebédek vagy akár vacsorák kihagyhatatlan elemei a krémlevesek, ám a kategórián belül a lehetőségek tárháza végtelen. Ezúttal körtével és ízlés szerint petrezselyemmel bolondítottuk meg ezt a különlegesen pikáns levest. A körtés petrezselyemkrémelvest a tejszín teszi kellemesen krémes ízbombává és a citrom adja meg az igazán frissítő és nyárias eszenciáját. Ha azonban hűvösebb időben kívánnád meg a körte őszies aromáját, akkor próbáld ki forró tálalva. Ezzel a recepttel biztosan nem lőhetsz mellé, hiszen lágy, mégis fűszeres íze garantáltan a család kedvencévé válik majd.
Hozzávalók:
- 5 db körte
- ízlés szerint petrezselyemzöld
- 5 dl tejszín
- 2 evőkanál liszt
- ízlés szerint só
- ½ db citrom leve
- 1 kis fej vöröshagyma
- kevés étolaj
Elkészítés:
A körtéket meghámozzuk, kimagozzuk és feldaraboljuk. Ezután citromos vízbe tesszük, hogy ne barnuljon meg. A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Ezután rádobjuk a lecsepegtetett körtedarabokat és félpuhára pároljuk. A petrezselyem leveleit lecsipkedjük a száráról, majd hozzáadjuk a körtéhez. Ezt követően 1-2 percig pároljuk, majd megszórjuk liszttel és átpirítjuk. A következő lépésben megsózzuk és felöntjük tejszínnel. Végül botmixerrel pürésítjük és összeforraljuk a tökéletes állag elérése érdekében. Tálalhatjuk hidegen és melegen egyaránt.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!