Krumplis lepény

Annak ellenére, hogy hazánkban “csak” a 16. században lett népszerű a burgonya, a Dél-Amerikában őshonos növényt, az inkák, már évezredek óta termesztették, nem hiába. Számos olyan létfontosságú vitamint tartalmaz, melyek elengedhetetlenek szervezetünk számára. Ilyen például az A-, B1-, illetve a C-vitamin. Magas vitamin tartalma mellett pedig, egy pohár burgonyalé segíthet az alvászavarral küzdőknek, emellett pedig tökéletes méregtelenítő folyadék is.

Ha szeretnél valami új, könnyű de annál finomabb receptet kipróbálni, bátran ajánljuk az alábbi receptet melynek főszereplője, a burgonya!

Hozzávalók:

Tésztához:

Töltelékhez:

Elkészítés:

A megtisztított, feldarabolt krumplit sós vízben megfőzzük. A lisztben elkeverjük a szárított élesztőt, majd beletesszük a vajat, tojást, tejfölt, sót és összegyúrjuk. Összetörjük a leszűrt krumplit és pürésítjük vajjal, tejföllel. Jó krémes legyen, de ne legyen folyós, ha kell sózzuk, borsozzuk. A tésztát kettévágjuk és elnyújtjuk (kb. 32x36cm). Tepsibe rakjuk az egyik lapot, majd ráhalmozzuk a kihűlt krumplipürét és egyenletesen elkenjük a tésztán, majd rátesszük a másik lapot. Tetejét tojással megkenjük és 175 fokon légkeveréssel 30 percig sütjük.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek