Legényfogó leves

Legényfogó leves

Nevéhez hűen a legényfogó leves kiadós, tartalmas ebéd. Szinte már egytálételnek is tekinthető. Természetesen a legényfogó leves nem csak a legények kedvence, az egész család szeretni fogja! Ez a tartalmas leves szinte már főételként is megállja a helyét, ezért elég ha utána palacsintát, vagy nudlit készítesz az ebéd zárásaként. A legényfogó leves után senki sem fogja hiányolni a sültes tálat, azonban készülj rá, hogy mindenki fog repetázni ebből a finom levesből! Nem csak laktató leves, de még tápláló is! Tele van vitaminokkal és fontos tápanyagokkal. A sok hús és máj megfelelő energiát biztosít akár az egész napos fizikai munkához is!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A vöröshagymát sózzuk és olajon megdinszteljük. Amikor kész, rányomjuk a fokhagymát és rátesszük a felkockázott csirkemellet, amit fehéredésig sütünk. Nem kell készre pirítani a csirkét, hiszen a levesben még főni fog.

Hozzáadjuk a leveszöldséget, borsot, kakukkfüvet, tárkonyt, egy nagyon kevés köményt, fokhagymát és pirospaprikát. Bő vízzel felöntjük.

Amikor már majdnem megfőtt a zöldség, beletesszük a szeletelt gombát, majd a borsót és a felvágott májat. Összefőzzük, végül hozzáöntjük a tejszínes habarást és felforraljuk.

Tálaláskor a tetejére friss kaprot, petrezselyemzöldet tehetünk díszítésként.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek