Leveszöldség fasírt

Leveszöldség fasírt

A leveszöldség nem csak egy gőzölgő leves alapja lehet, hanem finom fasírt is készíthető belőle. Hús-, tojás- és tejmentes, tehát teljesen vegán recept. Ha a gyerekek nehezen eszik meg a zöldséget, vagy egészségesebb alternatívákat keresel ebédre, ez a te recepted! A leveszöldség fasírt olaj nélkül süthető, tehát a diétázók étrendjébe is könnyen beilleszthető. Ha Téged is meggyőztünk, próbáld ki még ma!

Hozzávalók:

Webáruházunkban egyben is vásárolhatsz csomagolt leveszöldséget, így nem kell összeválogatnod azokat. A leveszöldség csomagunk a gombát, a póréhagymát és a fokhagymát nem tartalmazza!

Elkészítés:

A leveszöldségeket (sárgarépát, fehérrépát, zellergumót, karalábét, vöröshagymát, petrezselyemzöldet) csiperkegombával, póréhagymával és fokhagymával feltesszük főni. A puhára főtt zöldségeket összevágjuk és egy mély tálban botmixerrel pürésítjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a lisztet és összegyúrjuk. Fasírtokat formázunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsiben 180 °C-on készre sütjük.

Zsemlemorzsába forgatva még ropogósabb lesz a fasírt, de akár különböző magvak töreteiben is megforgathatjuk, például zúzott mogyoróban, szezámmagban. Igazi ínyencség sül ki a leveszöldség fasírtból, ha sajtot is keverünk a masszába, vagy sütés előtt parmezánmorzsába forgatjuk!

Főzelékekkel, rizzsel vagy krumplipürével tálalhatjuk. Frissen sülve a legfinomabb, de hidegen is fogyaszthatjuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek