A leveszöldség nem csak egy gőzölgő leves alapja lehet, hanem finom fasírt is készíthető belőle. Hús-, tojás- és tejmentes, tehát teljesen vegán recept. Ha a gyerekek nehezen eszik meg a zöldséget, vagy egészségesebb alternatívákat keresel ebédre, ez a te recepted! A leveszöldség fasírt olaj nélkül süthető, tehát a diétázók étrendjébe is könnyen beilleszthető. Ha Téged is meggyőztünk, próbáld ki még ma!
Hozzávalók:
- 3 db sárgarépa
- 2 db petrezselyemgyökér
- 1 db karalábé
- 1 zeller fele
- 1 db vöröshagyma
- 6 db csiperkegomba
- 1 db póréhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só, bors ízlés szerint
- 10 dkg liszt (vagy amennyit a püré “felvesz”)
Webáruházunkban egyben is vásárolhatsz csomagolt leveszöldséget, így nem kell összeválogatnod azokat. A leveszöldség csomagunk a gombát, a póréhagymát és a fokhagymát nem tartalmazza!
Elkészítés:
A leveszöldségeket (sárgarépát, fehérrépát, zellergumót, karalábét, vöröshagymát, petrezselyemzöldet) csiperkegombával, póréhagymával és fokhagymával feltesszük főni. A puhára főtt zöldségeket összevágjuk és egy mély tálban botmixerrel pürésítjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a lisztet és összegyúrjuk. Fasírtokat formázunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsiben 180 °C-on készre sütjük.
Zsemlemorzsába forgatva még ropogósabb lesz a fasírt, de akár különböző magvak töreteiben is megforgathatjuk, például zúzott mogyoróban, szezámmagban. Igazi ínyencség sül ki a leveszöldség fasírtból, ha sajtot is keverünk a masszába, vagy sütés előtt parmezánmorzsába forgatjuk!
Főzelékekkel, rizzsel vagy krumplipürével tálalhatjuk. Frissen sülve a legfinomabb, de hidegen is fogyaszthatjuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!