Májusi tésztasaláta

Májusi tésztasaláta

A májusi tésztasaláta az idénynek megfelelő zöldségekkel gazdagított tésztasaláta. Készíthető tejfölösen, vagy zsírszegényebb módon natúr joghurttal is. Görög joghurttal készítve igazán lágy, krémes, gazdag ízt kap a tésztasaláta. Ez az egyszerű étel nagyon finom és laktató, ideális köretként grillhúsokhoz, de magában is fogyasztható ebédre. Fogyasztását hidegen ajánljuk. Nem kell melegíteni, így akár még a munkahelyedre is magaddal viheted ételhordó dobozban!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tésztát forró, sós vízben megfőzzük. Kókuszzsíron megdinszteljük a vöröshagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a megmosott, felkarikázott cukkinit és padlizsánt.

Amíg a tészta fő, elkészítjük a mártást. Egy tálba kimérünk 4 evőkanál tejfölt (vagy natúr joghurtot), hozzáadunk kevés sót, borsot, bazsalikomot, oregánót, majd jól összekeverjük. A mártást a zöldségekre öntjük, fél dl vizet adunk hozzá. Elkeverjük és fedő alatt készre pároljuk.

A tésztát leszűrjük, összekeverjük a salátamix-szel. A salátás tésztakeveréket tányérra rakjuk és rászedjük a zöldséges mártást.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek