A májusi tésztasaláta az idénynek megfelelő zöldségekkel gazdagított tésztasaláta. Készíthető tejfölösen, vagy zsírszegényebb módon natúr joghurttal is. Görög joghurttal készítve igazán lágy, krémes, gazdag ízt kap a tésztasaláta. Ez az egyszerű étel nagyon finom és laktató, ideális köretként grillhúsokhoz, de magában is fogyasztható ebédre. Fogyasztását hidegen ajánljuk. Nem kell melegíteni, így akár még a munkahelyedre is magaddal viheted ételhordó dobozban!
Hozzávalók:
- 1 csomag (500 g) penne tészta
- 1 csomag salátamix
- 1 db cukkini
- 1 db padlizsán
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- 4 evőkanál tejföl (vagy joghurt)
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál fekete bors
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó
- 1 evőkanál kókuszzsír a pároláshoz
- 0,5 dl víz
Elkészítés:
A tésztát forró, sós vízben megfőzzük. Kókuszzsíron megdinszteljük a vöröshagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a megmosott, felkarikázott cukkinit és padlizsánt.
Amíg a tészta fő, elkészítjük a mártást. Egy tálba kimérünk 4 evőkanál tejfölt (vagy natúr joghurtot), hozzáadunk kevés sót, borsot, bazsalikomot, oregánót, majd jól összekeverjük. A mártást a zöldségekre öntjük, fél dl vizet adunk hozzá. Elkeverjük és fedő alatt készre pároljuk.
A tésztát leszűrjük, összekeverjük a salátamix-szel. A salátás tésztakeveréket tányérra rakjuk és rászedjük a zöldséges mártást.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!