Sokunk gyermekkori kedvence a nudli, hiszen szinte édességnek tekinthető, mégis helyet kaphat az ebédlőasztalnál. Nem árulunk el nagy titkot, ha suttogva megjegyezzük, hogy sok felnőttnek is a nudli az egyik kedvenc étele. Sok porcukorral, frissen darált mákkal a legfinomabb! A legjobb nudli titka azonban a tésztában rejlik. Eláruljuk a családi receptet, amivel garantáltan tökéletes állagú lesz a nudli!
Hozzávalók a tésztához:
A szóráshoz:
- 200 g mák
- 100 g porcukor
Elkészítés:
A burgonyát puhára főzzük, krumplinyomóval áttörjük és megvárjuk, míg teljesen kihűl. Ekkor hozzáadjuk a lisztet, a tojást és a sót, majd az egészet összedolgozzuk. Lisztezett deszkán ujjnyi vastag rudakat formázunk belőle, amelyekből 4 cm-es darabokat vágunk és kézzel nudlivá sodorjuk.
2-3 adagban forrásban lévő sós vízbe tesszük és addig főzzük, amíg a nudlik feljönnek a víz tetejére. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd kevés vajjal vagy olajjal összeforgatjuk. Végül cukrozott mákkal alaposan megszórjuk a nudlikat és az egészet jól átforgatjuk. Fogyaszthatjuk magában, különféle gyümölcslekvárokkal, vagy vanillincukorral.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!