Mákos nudli

Mákos nudli recept

Sokunk gyermekkori kedvence a nudli, hiszen szinte édességnek tekinthető, mégis helyet kaphat az ebédlőasztalnál. Nem árulunk el nagy titkot, ha suttogva megjegyezzük, hogy sok felnőttnek is a nudli az egyik kedvenc étele. Sok porcukorral, frissen darált mákkal a legfinomabb! A legjobb nudli titka azonban a tésztában rejlik. Eláruljuk a családi receptet, amivel garantáltan tökéletes állagú lesz a nudli!

Hozzávalók a tésztához:

A szóráshoz:

Elkészítés:

A burgonyát puhára főzzük, krumplinyomóval  áttörjük  és megvárjuk, míg teljesen kihűl. Ekkor hozzáadjuk a lisztet, a tojást és a sót, majd az egészet összedolgozzuk. Lisztezett deszkán ujjnyi vastag rudakat formázunk belőle, amelyekből  4 cm-es darabokat vágunk és kézzel  nudlivá sodorjuk.

2-3 adagban forrásban lévő sós vízbe tesszük és addig főzzük, amíg a nudlik feljönnek a víz tetejére. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd kevés vajjal vagy olajjal összeforgatjuk. Végül cukrozott mákkal  alaposan megszórjuk a nudlikat és az egészet jól átforgatjuk. Fogyaszthatjuk magában, különféle gyümölcslekvárokkal, vagy vanillincukorral.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek