Mandarinos-fehércsokis répatorta

A téli gyümölcsök egyik sztárja, a mandarin, melynek minden része valamilyen módon segíti szervezetünket. Vitaminokban gazdag, melyek erősítik immunrendszerünket. Héját légcsőpanaszokra vagy éppen emésztési problémákra is kiváló. A belőle készült illóolaj pedig tökéletes stresszoldó egy fárasztó nap végén.

Ha szeretnéd valamivel meglepni szeretteidet, bátran próbáld ki az alábbi receptet!

Hozzávalók

Krém:

Elkészítés:

A tisztított sárgarépát lereszeljük. A cukrot a tojásokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát és az olajat. A liszthez adjuk a sütőport, sót, fahéjat, majd a felaprított diót és törökmogyorót. Ebbe kerül a cukros-tojásos massza, jól elkeverjük. Beleforgatjuk a reszelt répát, és a masszát 22 cm átmérőjű tortaformába öntjük. 180 fokos sütőben kb. egy óra alatt megsütjük. Elkészítjük a krémet. A fehércsokit felolvasztjuk, és a lágy vajhoz adjuk. A mascarponét a porcukorral és pár kanál mandarinlével kikeverjük, és a fehércsokis krémhez adjuk. Kerülhetnek bele mandarindarabok is. A kihűlt tortát kettévágjuk, a krém egyik felét az alsó lapra, a másikat a torta tetejére kenjük. Mandarinszeletekkel díszítjük. A hűtőben pár órát pihentetjük.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek