A téli gyümölcsök egyik sztárja, a mandarin, melynek minden része valamilyen módon segíti szervezetünket. Vitaminokban gazdag, melyek erősítik immunrendszerünket. Héját légcsőpanaszokra vagy éppen emésztési problémákra is kiváló. A belőle készült illóolaj pedig tökéletes stresszoldó egy fárasztó nap végén.
Ha szeretnéd valamivel meglepni szeretteidet, bátran próbáld ki az alábbi receptet!
Hozzávalók
- 35 dkg reszelt nyers sárgarépa
- 50 g darált dió
- 50 g durvára vágott pörkölt törökmogyoró
- 4 db tojás
- 2 dl étolaj
- 250 g cukor
- 1 ek. vanília aroma vagy 1 cs. vaníliás cukor
- 280 g liszt
- 1 csipet só
- 1 tk. fahéj
- 2 tk. sütőpor
Krém:
- 250 g mascarpone
- 50 g vaj
- 50 g fehércsoki
- 2 ek. porcukor
- 2 -3 mandarin
Elkészítés:
A tisztított sárgarépát lereszeljük. A cukrot a tojásokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát és az olajat. A liszthez adjuk a sütőport, sót, fahéjat, majd a felaprított diót és törökmogyorót. Ebbe kerül a cukros-tojásos massza, jól elkeverjük. Beleforgatjuk a reszelt répát, és a masszát 22 cm átmérőjű tortaformába öntjük. 180 fokos sütőben kb. egy óra alatt megsütjük. Elkészítjük a krémet. A fehércsokit felolvasztjuk, és a lágy vajhoz adjuk. A mascarponét a porcukorral és pár kanál mandarinlével kikeverjük, és a fehércsokis krémhez adjuk. Kerülhetnek bele mandarindarabok is. A kihűlt tortát kettévágjuk, a krém egyik felét az alsó lapra, a másikat a torta tetejére kenjük. Mandarinszeletekkel díszítjük. A hűtőben pár órát pihentetjük.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!