Mandarinos-kivis süti

Mandarinos-kivis süti

Ha egy friss, gyümölcsös édességet keresel, megtaláltad! A mandarinos-kivis süti nem csak gyönyörű, nagyon finom is. Ráadásul telis-tele van fontos vitaminokkal, nyomelemekkel és antioxidánsokkal. Ez a finomság könnyed kevert tésztából készül, piskóta-szerű, de garantáltan nem szárad ki pár nap után. Kerek tortaformában sütve, szépen feldíszítve akár névnapi-ünnepi süteményként is megállja a helyét!

Hozzávalók:

Elkészítés:

Először kevert tésztát készítünk a süteményhez. A tojásokat a vajjal, cukorral, a narancs és citrom reszelt héjával habosra keverjük. Érdemes robotgépet használni, hiszen azzal gyorsabban megy a munka, egyenletesebb lesz a hab. A masszához kanalanként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a natúr joghurtot is.

Egy kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A sütőpapírt vajjal vékonyan megkenjük, megszórjuk kristálycukorral és a felezett mandarinokkal kirakjuk. A tésztához keverjük a kockára vágott kivit és a kész masszát a mandarinokkal kirakott tortaformába öntjük.

180 C°-ra előmelegített sütőben készre sütjük a süteményt. Ha kihűlt, megfordítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Tetején a mandarinszeletekkel a mandarinos-kivis süti igazán dekoratív látványt jelent.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek