Mandarinos pavlova

A narancs mellett, a másik igazi tél gyümölcs, a mandarin. Nagyon magas C-vitamin tartalmának köszönhetően kiváló immunerősítő és cukorbetegeknek is kifejezetten ajánlott fogyasztása, ugyanis csökkenti a koleszterinszintet. Tökéletes segítség akár gyulladásra vagy akár györcsös panaszokra.

Ha szeretnél valami meglepetést az asztalra, tökéletes választás lehet az alábbi recept.

Hozzávalók:

  • 6 db tojásfehérje
  • 1 púpos evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 csipet
  • ízlés szerint pár csepp vanília aroma
  • 30 dkg porcukor
  • 1/2 db citrom leve

Krém:

Tetejére:

Elkészítés:

A tojások fehérjéhez csipet sót adunk, mixerrel keverjük egy kicsit, majd hozzáadjuk a keményítőt. Tovább keverjük, több részletben hozzáadva a porcukrot, végén a fél citrom levét. Kemény habot kell kapjunk. A sütőpapírra egy kanállal tetszőlegesen rápakoljuk a habot. 120 fokon, alsó-felső sütésen minimum 2 órán át sütjük, szárítjuk. Fontos, hogy ekkor sem vesszük ki, hanem a sütőt lekapcsolva, ajtaját kicsit megnyitva hagyjuk a sütőben lassan kihűlni. A joghurtot, a tejszínt, a mascarponét pici sóval felverjük, hogy krémes állagú legyen, majd lehűtjük. Ha a tojáshab a sütőben kiszáradt, kivesszük és mélyedést nyomunk kanállal a halmok tetejére. A krémet a mélyedésbe tesszük és a mandarint ráhalmozzuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek