A sárgarépa azok közé a zöldségek közé tartozik, amelyek hőkezelés hatására válnak igazán táplálóvá és hasznossá. A sárgarépának rendkívül magas a béta-karotin tartalma, ami azért is rendkívül fontos, hiszen ez az A-vitamin úgynevezett provitaminja. Az A-vitamin megfelelő bevitelével elkerülhetjük többek között a szem egyik tipikus betegségét, a farkasvakságot. Sárgarépás ételek fogyasztásával hozzájárulhatunk a szív- és keringési rendszer egészségének megőrzéséhez.
Hozzávalók:
- 4 db sárgarépa
- 2 db mandarin
- 4 ek. ricotta túró
- 2 ek. kókuszkrém
- 1 db kisebb vöröshagyma
- 1 kk. olivaolaj
- 1 kk. vaj
- 1 kk. darabos himalája só
- kardamom
- frissen őrölt szerecsendió
- frissen őrölt színes bors
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A sárgarépát, a hagymát és a mandarint feldaraboljuk, és olivaolaj-vaj keverékében megdinszteljük. Kardamommal, frissen őrölt szerecsendióval, sóval, borssal fűszerezzük. Vízzel felöntve megfőzzük, majd összeturmixoljuk. Kókuszkrémet adunk hozzá és felforraljuk. Tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel, levesbetétként ricottát kínálunk hozzá.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!