Az olaszos ízek remekül illenek a nyári meleg estékhez. Ez a nokedli igazi tengerparti hangulatot teremt otthonodba, ráadásul az elkészítése is pofon egyszerű! Az olasz és a magyar konyha találkozása a paradicsom, a bazsalikom és a házi nokedli verhetetlen hármasa. Már a tésztájába is kerül paradicsom, ezáltal még gazdagabb ízvilágot hoz otthonodba. Nyúlós olvadt mozzarellával, frissen reszelt parmezánnal, forrón tálalva a legfinomabb ez az olaszos csemege.
Hozzávalók a tésztához:
- 2 db tojás
- 200 ml paradicsomlé
- kb. 350 g liszt (amennyit „felvesz”)
- 1,5 evőkanál friss bazsalikom
- ízlés szerint só, bors
A tetejére:
- 200 ml paradicsomlé
- 2 dkg vaj
- 20 dkg mozzarella
- csipet cukor, ha savanyú a paradicsom
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A tojásból, passzírozott paradicsomból, lisztből kevés só, bors és a friss bazsalikom hozzáadásával sűrű galuskatésztát készítünk. Enyhén sós, lobogó vízbe szaggatjuk a tésztát. Megfőzzük, majd egy szrőbe szedjük.
A lecsepegtetett nokedlit kivajazott tűzálló edénybe tesszük. Tetejét meglocsoljuk paradicsomlével, amit sóval, borssal, esetleg kevés cukorral ízesíthetünk. Rákockázzuk a vajat és befedjük a karikára vágott mozzarellával. Előmelegített légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük, amíg a sajt teteje aranybarnára sül.
Parmezánnal megszórva, friss bazsalikomlevéllel díszítve, forrón tálaljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!