Margherita nokedli

Margherita nokedli

Az olaszos ízek remekül illenek a nyári meleg estékhez. Ez a nokedli igazi tengerparti hangulatot teremt otthonodba, ráadásul az elkészítése is pofon egyszerű! Az olasz és a magyar konyha találkozása a paradicsom, a bazsalikom és a házi nokedli verhetetlen hármasa. Már a tésztájába is kerül paradicsom, ezáltal még gazdagabb ízvilágot hoz otthonodba. Nyúlós olvadt mozzarellával, frissen reszelt parmezánnal, forrón tálalva a legfinomabb ez az olaszos csemege.

Hozzávalók a tésztához:

A tetejére:


Elkészítés:

A tojásból, passzírozott paradicsomból, lisztből  kevés só, bors és a friss bazsalikom hozzáadásával sűrű galuskatésztát készítünk. Enyhén sós, lobogó vízbe szaggatjuk a tésztát. Megfőzzük, majd egy szrőbe szedjük.

A lecsepegtetett nokedlit kivajazott tűzálló edénybe tesszük. Tetejét meglocsoljuk paradicsomlével, amit sóval, borssal, esetleg kevés cukorral ízesíthetünk. Rákockázzuk a vajat és befedjük a karikára vágott mozzarellával. Előmelegített légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük, amíg a sajt teteje aranybarnára sül.

Parmezánnal megszórva, friss bazsalikomlevéllel díszítve, forrón tálaljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek