A tésztasaláta az egyik legegyszerűbben összeállítható, mégis leginkább laktató saláta. A magyar konyhában sok színes tésztasaláta megtalálható, de ez a mediterrán tésztasaláta a megszokott tésztasalátát ötvözi olaszos ízekkel. A végeredmény egy igazi ízkavalkád! Könnyed nyári vacsorára, köretként, vagy magában is fogyasztható a mediterrán tésztasaláta. Köretként tökéletes harmóniát alkot grillételekkel és halakkal, magában könnyen csomagolható munkahelyi ebédnek, vagy piknikhez.
Hozzávalók:
- 40 dkg paradicsom
- 1 db kígyóuborka
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál oliva olaj
- ½ teáskanál oregánó
- 1 evőkanál balzsamecet
- ízlés szerint só, bors,(esetleg cukor)
- 10 dkg penne tészta
- 15 dkg mini mozzarella
- bazsalikomlevél
Elkészítés:
A paradicsomokat meghámozzuk és felkockázzuk. A kígyóuborkát megmossuk és szintén felkockázzuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk.
Az oliva olajat tálba öntjük, oregánóval fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, végül balzsamecettel savanyítjuk. Az így elkészült öntetet a zöldségekre öntjük és jól összeforgatjuk.
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és a salátához adjuk. Inkább kicsit keményebbre főzzük, mert a salátaöntettől még puhúlni fog a tészta!
Végül hozzáadjuk a mini mozzarellákat és a mediterrán tésztasalátát lazán összekeverjük. Mivel a mediterrán tésztasaláta is hidegen fogyasztandó (a többi tésztasalátához hasonlóan), készítsük el pár órával az étkezés előtt és lefóliázva tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Tálalás előtt friss bazsalikomlevéllel díszítjük.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!