Kezdődik a tavasz, és ilyenkor szeretünk mi is könnyedebb ételeket fogyasztani, ami akár kifejeződhet abban, hogy az étel húsmentes. Jelen esetben a vöröshagyma ízesítésű paradicsomszószba ültetett fűszeres nudlik. Ilyen ételeknél fontos a fűszerek játéka, ami igazán az ízét adja az ételnek. Nincs fő alapanyag, ami köré épül az étel, hanem mindennek együtt kell harmonizálnia, és egy egészet alkotnia.
Ha igazi tavaszi színekre és ízekre vágysz, ezt a receptet ki kell próbálnod!
Hozzávalók:
Medvehagymás nudli:
- 400 g főtt, áttört krumpli
- kb. 190 g liszt (amennyit a krumpli felvesz)
- 1 nagy csokor medvehagyma (30 g)
- ízlés szerint só
Paradicsomszósz:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olaj
- 200 ml paradicsompüré
- 2 teáskanál cukor
- ízlés szerint só, őrölt bors, oregánó, bazsalikom
Elkészítés:
A krumplit felkockázzuk és megfőzzük, krumplinyomóval áttörjük. A medvehagymát megmossuk és késes aprítóba tesszük 2 kanál főtt krumplival. Együtt pürésítjük, majd összekeverjük a többi krumplival. Ezután hozzáadjuk a lisztet, lágy, de nem ragacsos tésztát kapunk. Ujjnyi vastag hengereket formálunk a lisztezett felületen, és 2 cm darabokra vágjuk. Forrásban lévő vízben kifőzzük. Ha feljönnek a víz tetejére, készen vannak. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük, majd a fokhagymát is belenyomjuk. Felöntjük paradicsompürével, fűszerezzük és felforraljuk. A szószra szedjük a nudlikat, így táljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!