Mézes banános csirkemell

Mézes banános csirkemell

A mézes banános csirkemell igazi egzotikum! A banán és a méz édes, a tej és a tejszín krémesen lágy, a mézes banános csirkemell pedig egyszerűen mennyei! Párolt rizzsel, vagy magában ajánljuk, hiszen egy erősebb ízű köret elvinné az ízharmóniát. Ha szeretsz új dolgokat kipróbálni és kedveled az egzotikus ételeket, ezt se hagyd ki! Garantáltan tetszeni fog az ízélmény!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A csirkemellfilét és a hagymát felkockázzuk, majd forró olajon megpirítjuk. Amíg a hús fehéredik, leturmixoljuk a banánokat a tejjel és a mézzel. Amikor a csirkehús kifehéredett, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, majd ráöntjük a leturmixolt banánszószt. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Amikor puha, beleöntjük a kifacsart citrom levét és reszelt héját. Végül belekeverjük a főzőtejszínt, hogy még krémesebb és sűrűbb legyen. Párolt rizzsel vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek