A mustár remekül passzol grillhúsokhoz és sokan szeretik mézes-mustáros szósznak elkészítve. Ebben a receptben még egyet csavarunk ezen a sokoldalú kiegészítőn! A mustárkrémleves pikáns, ugyanakkor a rizstejszínkrémtől lágy, krémes ízt kap. Fogyasztását grillételek előtt vagy önálló étkezésként javasoljuk, esetleg egy könnyed, hideg nyári desszerttel kísérve. Bár alapvetően szalonnával készül a mustárkrémleves, vegetáriánusok készíthetik tökmagolajjal és pörkölt tökmaggal is. A tökmag kellemes ízt ad a pikáns krémlevesnek.
Hozzávalók:
- 15 dkg füstölt császárszalonna
- 4 db újhagyma
- 10 dkg sárgarépa
- 5 dl húsleves alaplé
- 2 evőkanál liszt
- 2 teáskanál mustár
- 2 dl rizstejszínkrém
- 1 teáskanál méz
- ízlés szerint só és bors
Elkészítés:
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és kisütjük. Szűrőlapáttal kiszedjük a serpenyőből, a visszamaradt zsíron pedig megpirítjuk a karikára vágott újhagymát és hozzáadjuk a reszelt sárgarépát is. Megdinszteljük a zöldségeket, majd beletesszük a lisztet és hozzáöntjük a húsleves alaplét. Ezzel elkészül a mustárkrémleveshez az alaplénk.
A fövésben levő levest botmixerrel pépesítjük. A krémes lét mustárral jól elkeverjük. Tűzre tesszük, és jól kiforraljuk. Ízlés szerint ízesítjük sóval és borssal. Hozzáöntjük a tejszínkrémet, alaposan összekeverjük, majd kevés mézzel ízesítjük.
Tálkába merjük a levest, tetejére tesszük a szalonnát és újhagymazölddel díszítjük. Forrón tálaljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!