Tudtad, hogy a burgonya magas kálium tartalmának köszönhetően jótékony hatással van a szívműködésre? Mindemellett a nyers változata akár reumás panaszokra de még fejfájásra vagy éppen migrén esetén is segít. Megfőzve azonban már emésztési zavarokra illetve gyomor panaszokra kitűnő megoldás. Ezeken felül A- B- és C vitaminban is gazdag.
Hozzávalók:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1,5 kg burgonya
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 evőkanál kókuszzsír
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A hagymát a zsíron lepirítjuk. Amikor már nem túl forró, rászórjuk a pirospaprikát és összekeverjük. A burgonyát meghámozzuk, apróra vágjuk, majd felöntjük annyi sós vízzel, hogy ellepje. Megfőzzük és összedolgozzuk a hagymás pirospaprikával. Krumplitörővel összetörjük, a főzőléből keveset adunk hozzá, hogy puha és könnyű, piros színű krumplipürét kapjunk. Ízlés szerint sózzuk és már tálalható is húsok mellé.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!