Ennél gyorsabb és finomabb kényeztetést nehéz lenne elképzelni. A hűvös időben próbáljátok ki ezt a narancsos-fahéjas párolt alma receptet. A fahéj és narancs illata kellemesen lengi majd be a konyhátokat, amellyel igazán különleges őszi hangulatot teremthettek otthonotokba. Az alma pedig a karamellizálás hatására valódi édességbombává változik, ami nélkül már-már elképzelhetetlenek az őszi esték.
Hozzávalók:
- 2 db közepes alma
- ízlés szerint cukor
- ízlés szerint fahéj
- ½ narancs leve
- 150-200 g zsemlemorzsa
- 1 ek. vaj
Elkészítés:
Az almát hámozás után apró kockákra vágjuk és vajban megpároljuk. Ha kész, kiszedjük és a megmaradt vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. Végén hozzáadjuk a cukrot és fahéjat, és jól összekeverjük. A párolt almára rányomjuk a narancslevet. A megpirított zsemlemorzsával megszórjuk és óvatosan átforgatjuk. Fogyasszuk el jó étvággyal!
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!