Narancsos-fahéjas párolt alma

Ennél gyorsabb és finomabb kényeztetést nehéz lenne elképzelni. A hűvös időben próbáljátok ki ezt a narancsos-fahéjas párolt alma receptet. A fahéj és narancs illata kellemesen lengi majd be a konyhátokat, amellyel igazán különleges őszi hangulatot teremthettek otthonotokba. Az alma pedig a karamellizálás hatására valódi édességbombává változik, ami nélkül már-már elképzelhetetlenek az őszi esték.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az almát hámozás után apró kockákra vágjuk és vajban megpároljuk. Ha kész, kiszedjük és a megmaradt vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. Végén hozzáadjuk a cukrot és fahéjat, és jól összekeverjük. A párolt almára rányomjuk a narancslevet. A megpirított zsemlemorzsával megszórjuk és óvatosan átforgatjuk. Fogyasszuk el jó étvággyal!

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek