Te szereted a halat? És szoktál halat enni a Karácsonyi “szezonon” kívül? Ha ezt elolvasod, biztosan fogsz! Hazánkban közkedvelt étel a hal. Bár ezt a receptet leginkább tengeri halakból ajánljuk elkészíteni, de hazai pisztrángból, harcsából készítve is nagyon finom. A narancsos hal édeskés, ugyanakkor pikáns étel, tökéletesen kiegészítik az édeskés sült zöldségek és a mazsola – amennyiben szeretjük azt. Ez a különleges fogás a magyaros-paprikás ízvilágtól ugyan eltér, de a narancsos hal garantált sikert arat minden összejövetelen!
Hozzávalók:
- 2 szelet hal
- só, bors ízlés szerint
- 1 db narancs leve
- 1 db cukkini
- 2 db alma
- 1 marék mazsola (ízlés szerint)
- ½ fej karalábé
- oliva olaj
Elkészítés:
A halat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk és egy serpenyőbe tesszük. A cukkinit felkarikázzuk, az almát és a karalábét meghámozzuk, cikkekre vágjuk és mindent a hal mellé helyezünk. Enyhén sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint beletesszük a mazsolát. Ráfacsarjuk a narancs levét, kevés oliva olajat csepegtetünk rá és közepes beállításon kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Ezt az egyszerű ételt felszolgálhatjuk magában is, de párolt jázminrizzsel, héjában sült zsenge újburgonyával is tálalható. Savanyúságot nem igényel a narancsos hal, de zsenge salátaágyra is szervírozható. Leginkább a rukkola csípős-fanyar ízét ajánljuk a fogás kiegészítésére.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!