Narancsos kacsacomb sült almával és édesburgonya pürével

Legyen szó magas koleszterinszintről vagy éppen cukorbetegségről, az alma bárkinek ajánlott. Magas antioxidáns tartalmának köszönhetően pedig segít a sejteket károsító folyamatok semlegesítésében. Mindezek mellett, pedig javítja az anyagcserét, emésztést. Pontosan ezek miatt a jótékony hatásai miatt is ismerhetjük mindannyian a “Minden nap egy alma, az orvost távol tartja” mondást.

Ha pedig szeretnél valami különlegeset kipróbálni a vasárnapi ebédre, bátran ajánljuk az alábbi receptet.

Hozzávalók:

  • 5 db egész kacsacomb
  • ízlés szerint só, bors
  • 2 db narancs
  • 5 db nagyobb édesburgonya
  • 5 db alma
  • ízlés szerint növényi margarin
  • ízlés szerint növényi tej
  • ízlés szerint só

Elkészítés

A megtisztított kacsát megsózzuk, narancs levével és kevés vízzel felöntve 200 fokos sütőben, fólia alatt kb. 70-80 percig sütjük. Az édesburgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, összetörjük, növényi margarint keverünk hozzá és növényi tejjel lazítjuk. Amikor a kacsahús már majdnem kész, levesszük róla a fóliát, hogy szépen megpiruljon. Ekkor tesszük mellé az almacikkeket. A kacsahúst édesburgonya pürével és sült almával tálaljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek