Narancsos kuglóf

Narancsos kuglóf

Ez egy igazán finom ínyenc csemege! A narancsos kuglóf fogyasztható kávé, tea, vagy éppen kakaó mellé is. Garantáltan megédesíti a hétköznapokat! A friss, könnyed kuglóf kiegészül a narancs citrusos-pikáns ízével. Igazán harmonikus sütemény a végeredmény. Sütheted hagyományos kuglóf-formában, de az új szilikon formáknak köszönhetően extravagáns megjelenést is kölcsönözhetsz a kuglófnak. Ha nincs speciális kuglóf-formád, sütheted kerek tortaformában, vagy akár hagyományos tepsiben is.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A vajat, cukrot, tojássárgákat és a vanillincukrot egy csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a narancsok levét és reszelt héját. A lisztet külön edényben elkeverjük a sütőporral, majd a vajas keverékhez öntjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Végül a habbá vert tojásfehérjét is óvatosan a masszához adagoljuk. Finoman összekeverjük, vigyázva, hogy a felvert tojáshab ne törjön össze! A masszát kivajazott, lisztezett kuglóf-formába öntjük. A narancsos kuglóf 160 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sül.

Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral, vagy leönthetjük cukorsziruppal, de akár csokoládéöntettel, vagy vanília sodóval is tálalhatjuk. Ugyanakkor magában is nagyon finom ez a sütemény.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek