A narancs az idény egyik legjellegzetesebb gyümölcse. Egyaránt használhatjuk a húsát, a levét, de akár a héját is aromatizálásra, így számtalan étel központja lehet. De miért is érdemes sok narancsot fogyasztani? Azt bizonyára mindenki tudja, hogy ennek a gyümölcsnek rendkívül magas a C-vitamin tartalma, ami védi a sejteket, és így segít megelőzni különböző betegségek kialakulását. Emellett a narancs az egészséges életmódot is támogatja, hiszen alacsony glikémiás indexének köszönhetően nem emeli meg a vércukrot. Mai receptünkben ezt a sokoldalú gyümölcsöt egy tejespite megbolondításához használjuk fel.
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 65 gramm kristálycukor
- 120 gramm finomliszt
- 400 ml tej
- 1 csipet só
- 2 db narancs
- ízlés szerint kis mennyiség vaj
Elkészítés:
A cukrot felhabosítjuk a tojásokkal, majd hozzáadjuk a tejet. Ezután több részletben hozzáadagoljuk a lisztet és simára keverjük. Belefacsarjuk két narancs levét, elkeverjük és egy kivajazott hőálló tálba öntjük. 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. Nem kell megijedni, a süti „remegős” állaga természetes. Langyosan az igazi!
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!