Narancsos tejespite

A narancs az idény egyik legjellegzetesebb gyümölcse. Egyaránt használhatjuk a húsát, a levét, de akár a héját is aromatizálásra, így számtalan étel központja lehet. De miért is érdemes sok narancsot fogyasztani? Azt bizonyára mindenki tudja, hogy ennek a gyümölcsnek rendkívül magas a C-vitamin tartalma, ami védi a sejteket, és így segít megelőzni különböző betegségek kialakulását. Emellett a narancs az egészséges életmódot is támogatja, hiszen alacsony glikémiás indexének köszönhetően nem emeli meg a vércukrot. Mai receptünkben ezt a sokoldalú gyümölcsöt egy tejespite megbolondításához használjuk fel.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A cukrot felhabosítjuk a tojásokkal, majd hozzáadjuk a tejet. Ezután több részletben hozzáadagoljuk a lisztet és simára keverjük. Belefacsarjuk két narancs levét, elkeverjük és egy kivajazott hőálló tálba öntjük. 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. Nem kell megijedni, a süti „remegős” állaga természetes. Langyosan az igazi!

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek