Igazi nyári finomság, ami nem melegíti fel a konyhát! Ez a nektarinos torta sütés nélkül készül, friss hűsítő süteményként is kínálható a családnak, vagy a vendégeknek, de akár nyári születésnapi tortaként is megállja a helyét. Mivel a torta sütés nélkül készül, szinte lehetetlen elrontani! Nektarin helyett egyéb gyümölcsökkel is készíthető, például eperrel, magozott cseresznyével, más fajta barackokkal, szilvával, de akár banánnal vagy magvakkal is elkészíthető ez a sütemény.
Hozzávalók:
- 18 dkg omlós keksz
- 8 dkg margarin
- 40 g vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 4 dl tejföl
- 30 g zselatin
- 10 dkg cukor
- 4 evőkanál citromlé
- 3 db nektarin
Elkészítés:
A kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk a lágy margarint és összedolgozzuk. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük és belenyomkodjuk a kekszes masszát. Ez adja majd a torta “lapját”.
Kevés hideg tejben csomómentesen elkeverjük a pudingport. A többi tejet a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a kikevert pudingport és sűrűre főzzük. A kész pudingba nyomjuk a citrom levét. Állandó kevergetés mellett kicsit kihűtjük, majd belekeverjük a tejfölt is.
A zselatinport fél dl vízzel forrpontig hevítjük és a pudingos krémhez öntjük. Használhatunk lap zselatint vagy színes tortazselét is.
A nektarint meghámozzuk, apró darabokra vágjuk, a pudingos krémhez adjuk, majd a kész krémet a kekszes alapra öntjük. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. A kész tortát sütés nélkül, hidegen szeletelve tálaljuk. Tálaláskor tejszínhabot, vaníliafagylaltot vagy friss gyümölcsöt is kínálhatunk a torta mellé.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!