Ebben a hűvös időben egyre gyakrabban kívánjuk meg a leveseket. Bár számtalan zöldségből készíthetünk finom fogást, a padlizsán mégis gyakran elkerüli a figyelmünket. Pedig a padlizsán, népies nevén törökparadicsom értékes tápanyagokat, vitaminokat tartalmaz úgy, hogy valójában nagyon alacsony az energiaértéke. A pozitív hatásai mellett viszont a rendkívül zamatos ízéről sem érdemes megfeledkeznünk, amelyet ebben a receptben parmezánnal egészítettünk ki. Próbáljátok ki, hiszen amilyen egyszerű ez a leves, olyan finom!
Hozzávalók:
- 1 db padlizsán
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl tejszín
- 4,5 dl meleg víz
- ízlés szerint só, fehér bors
- étolaj
- 20 dkg parmezán
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát kicsit megpirítjuk lassú tűzön. Addig meggrillezzük a padlizsánszeleteket, majd leszedjük a héját. A padlizsánt hozzáadjuk a hagymához, kicsit összepirítjuk és felöntjük vízzel. Sóval, fehér borssal fűszerezzük. Felöntjük a tejszínnel. Botmixerrel pürésítjük és összeforraljuk. A parmezánt lereszeljük és sütőpapírral bélelt lemezre halmokat rakunk, egymástól kicsit távolabb. 200 fokos sütőben 1-2 perc alatt aranysárgára sütjük. Ha kihűlt, leszedjük és a petrezselyemzölddel megszórt leveshez kínáljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!