Padlizsános húsgolyók selymes paradicsomszószban

Padlizsános húsgolyók paradicsomszószban

Sokak által a menzáról ismert étel a húsgolyók paradicsomszószban. Ez a változat padlizsánnal gazdagított, selymes vajas-tejfölös paradicsomszósszal készül. Teljesen más ízélményt nyújt, mint a gyermekkori emlékek által megőrzött menzás verzió. A padlizsános húsgolyók paradicsomszószban még több ízt magukba szívnak, ezáltal gazdagabb egytálételt kapunk végeredményül. Magában is fogyasztható, de köretnek törtkrumplit is felszolgálhatunk a padlizsános húsgolyók mellé, vagy akár spagettiágyon tálalva is fogyasztható ez az étel.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A hagymák felét kockára vágjuk és kevés zsiradékon megdinszteljük. Rádobjuk a nagyon apróra vágott padlizsánt és együtt pirítjuk, amíg a padlizsán jól megsül. Összevegyítjük a darált hússal, majd sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük. Kisebb gömböket formázunk és 180 °C-os sütőben pirosra sütjük.

Amíg a golyók sülnek, elkészítjük a szószt. A hagymák másik felét is megdinszteljük, majd felöntjük a paradicsomlével. Sózzuk, borsozzuk, oregánót adunk hozzá, pici nádcukorral ízesítjük és kb. 8-10 percig főzzük.

Ekkor hozzáadjuk a tejfölt és robotgéppel összesűrítjük, amíg selymes nem lesz. A szószt ráöntjük az aranybarna golyókra és megszórjuk a parmezánnal. A paradicsomszósszal fedett húsgolyókat 5-7 percre visszatesszük a sütőbe. Pirulás után azonnal tálalhatjuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek