Paradicsomos – fetás tészta

A paradicsomos ételeket egyszerűen nem lehet megunni. Bár sokan azt gondolják, hogy minden zöldséget nyersen egészségesebb fogyasztani, a paradicsom esetén ez éppen fordítva történik. A hőkezelés hatására a zöldségből több likopin képes felszívódni, ami többek között a cukorbetegség, az érelmeszesedés és a magas vérnyomás leküzdésében áll segítségünkre. Ha tehát egy izgalmas paradicsomos receptet keresel, akkor tökéletes helyen jársz, hiszen ez a tészta garantáltan levesz a lábadról.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a paradicsomokat kettévágjuk és egy tepsiben a feta sajt köré rendezzük. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, bazsalikomlevéllel és friss oregánóval ízesítjük. Fél óra alatt készre sütjük. A spagettit sós vízben megfőzzük és leszűrjük. Ha a paradicsom és a sajt összesült, villával szétnyomkodjuk és hozzákeverjük a spagettit. Ha krémesebbet szeretnénk, adjunk hozzá a tészta főzővizéből. A végén még megszórhatjuk egy kis parmezán sajttal.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek