Egy ragu remek választás lehet akár ebédre, akár vacsorára. Ez a húsos étel ráadásul tele van tápláló zöldségekkel is! A paradicsomos-gombás ragu kínai kellel megspékelve minden tápanyagot és vitamint tartalmaz, amire szervezetednek szüksége lehet. Ez a vitaminbomba ráadásul rendkívül laktató és nagyon ízletes választás bármely étkezésre! Ha unod a tejfölös-tejszínes ragukat, válaszd a paradicsomos változatot!
Hozzávalók:
- 1 evőkanál oliva olaj
- 30 dkg darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 20 dkg csiperkegomba
- 20 dkg kínai kel
- 5 db paradicsom
- 2 dl paradicsomlé
- 2 evőkanál liszt
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- só, bors ízlés szerint
- bazsalikom, tárkony ízlés szerint
Elkészítés:
Előkészítjük a zöldségeket a raguhoz. A kínai kelt felcsíkozzuk, a gombát félbevágjuk, majd szeleteljük. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát vékony karikákra szeleteljük. A paradicsomot meghámozzuk, kockákra vágjuk.
Egy serpenyőben kevés oliv aolajat hevítünk, majd elkezdjük pirítani a darált húst. Két-három perc elteltével hozzáadjuk a szeletelt vöröshagymát, fokhagymát, gombát és együtt pirítjuk tovább. Meghintjük sóval, borssal, amikor a gomba levet ereszt, hozzáadjuk a csíkokra vágott kínai kelt.
Meghintjük pirospaprikával, liszttel, kicsit pirítjuk, hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot és felöntjük a paradicsomlével. Kevergetve készre főzzük a ragut. Bazsalikommal és tárkonnyal fűszerezzük, forrón tálaljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!