Padlizsános húsgolyók selymes paradicsomszószban

A paradicsomos húsgolyók a gyermekek egyik legkedveltebb fogása, hiszen a maga édességével könnyen leveszi őket a lábukról. Ebben a receptben egy kicsit elszakadtunk a hagyományos összetevőktől, és megbolondítottuk a húsgolyókat padlizsánnal, ami kellemesen pikánssá varázsolja az ételt. A selymes paradicsomszószba ezúttal barna cukor kerül, és hogy a sajtimádóknak is kedvezzünk, a fogást parmezánnal tálaljuk.

Hozzávalók:

A kockára vágott hagyma felét pici zsiradékon megdinszteljük, rádobjuk az apróra vágott padlizsánt és együtt pirítjuk, amíg a padlizsán jól megsül. Sóval, borssal, fokhagymával, őrölt paprikával fűszerezzük, majd összevegyítjük a darálthússal. Kisebb gömböket formázunk és 180 C fokos sütőben szép pirosra sütjük. Amíg a húsgolyók sülnek, elkészítjük a szószt. A hagyma másik felét megdinszteljük, hozzáöntjük a paradicsomsűrítményt, sózzuk, borsozzuk, oregánót és kis barnacukrot adunk hozzá, 10 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a tejfölt és robotgéppel összesűrítjük, amíg selymes nem lesz. A szószt a húsgolyókra öntjük, megszórjuk parmezánnal, 5-7 percre visszatesszük a sütőbe és már tálalhatjuk is.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek