Az egyszerű krumplisaláta készíthető tejfölös vagy ecetes öntettel. Minden család kicsit máshogy készíti ezt az ételt: van, aki ad hozzá édes pirospaprikát, van, ahol savanyú uborkát adnak a salátához. A mi variánsunk egy friss és üde krumplisaláta paradicsommal és olaszos ízekkel. Színesíthetjük olajbogyóval, friss zöldfűszerekkel is. Ha egyszer kipróbálod, Te sem fogsz visszatérni a hagyományos változathoz!
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 4 db paradicsom
- 1 db citrom leve
- 60 ml oliva olaj
- só, bors
- 1 nagy csokor snidling
Elkészítés:
A krumplikat egészben, héjában puhára főzzük sós vízben. A citromlevet és az oliva olajat összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és beleszórjuk az apróra vágott snidlinget. A paradicsomokat kockára vágjuk. A puhára főtt krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, majd összeforgatjuk a paradicsomkockákkal és a citromos-snidlinges öntettel.
Tálalás előtt 2-3 órára tegyük hűtőszekrénybe, hogy összeérjenek az ízek. Reggelire, vacsorára hidegtállal mennyei, de ebédre is kiváló köret lehet sült húsokhoz. Hidegen tálaljuk!
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!