A nyári melegben sokszor egy egyszer, zöldséges étel a legjobb választás. Ez a csavart tészta olaszos ízvilágával egyszerű, de annál nagyszerűbb választás! A friss zöldségek, az olaszos fűszerek és a tökéletesre főzött tészta harmóniája kalanddá varázsolja majd a nyári ebédet! Az ínyencek frissen reszelt parmezánnal ízesíthetik. Paradicsomszezonon kívül akár olasz szárított paradicsomból is készíthető. A csavart tészta több ízt, több szószt képes felvenni, mint egy spagetti, ezért ezt a szaftos ételt mindenképpen valamilyen fajta texturált, csavart tészta felhasználásával javasoljuk elkészíteni.
Hozzávalók:
- 50 dkg csavart tészta
- 50 dkg koktélparadicsom
- 10 dkg olajbogyó
- 2 csokor zöldhagyma
- ízlés szerint oregánó
- oliva olaj
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A paradicsomokat megmossuk, kettévágjuk. A zöldhagymát felkarikázzuk, az olajbogyókat félbevágjuk. Felforrósítjuk az olajat és megfuttatjuk benne a zöldségeket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk oregánóval.
Érdekességképpen választhatunk színes tésztát az elkészítéséhez. Ezek a tészták nem csak az ételt teszik színesebbé, a benne lévő tápanyagokat is, ugyanis a tészta színét hozzáadott zöldségek, fűszernövények adják. A tésztát sós vízben kifőzzük. Ha a vízhez adunk kevés oliva olajat, nem csak a tészta összeragadását gátolja meg, de az étel ízvilágához is jobban illeszti a készülő tésztát. A kész tésztát leszűrjük, majd a zöldségekhez forgatjuk.
A kész ételt forrón tálaljuk. Nyáron a meleg időben, mikor nem tudunk sokat enni, kínáljunk utána hűsítő dinnyés pohárdesszertet.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!