A parázsburgonya az a friss, szezonális újburgonya, amely apró szemű, kerek. A parázsburgonya héját nem muszáj eltávolítani sem főzés előtt sem főzés után, hiszen vitaminban gazdag, könnyen elrágható. Ezt a receptet gazdag ízeinek köszönhetően magában, önálló fogásként is tálalhatod, de akár egy finom sült hús köreteként is felszolgálhatod. A pikáns fokhagyma és a különleges parmezán sajt telt ízt adnak a friss, szezonális parázsburgonyának. A sajtimádóknak és az ínyenceknek kötelező kipróbálniuk!
Hozzávalók:
- 500 g új parázsburgonya
- 50 g olvasztott vaj
- 50 g parmezán sajt
- 10 g fokhagymapor
- só ízlés szerint
Elkészítés:
A parázsburgonyákat alaposan megmossuk és félbevágjuk, ízlés szerint megsózzuk. A sütőlemezt megkenjük olvasztott vajjal. Egyenletesen megszórjuk a vajas lemezt parmezánnal, majd rászórjuk a fokhagymaport is. A vágott felükkel lefelé a parmezánra fektetjük a burgonyákat.
A 200 °C -ra előmelegített sütőben légkeverés nélkül kb. 35 perc alatt készre sütjük. Ezzel el is készült a tökéletes parmezános sült burgonya, ami akár köretként, akár önálló ételként fogyasztható.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!